Kattengedragstherapie

playful kitten cat isolated on whiteWanneer uw kat een gedragsprobleem heeft, wilt u graag dat dit opgelost wordt. Gedragsproblemen zijn nooit zomaar ineens weer verdwenen. Zelfs niet na allerlei geprobeerde tips van andere katteneigenaren, via internet of een forum, omdat deze bij hen wel hebben geholpen. Precies om deze reden maakt een professionele kattengedragsdeskundige het verschil.

Een onderdeel van gedragstherapie is dat u als eigenaar meer inzicht krijgt in het gedrag en probleemgedrag van uw kat. Gedragstherapie houdt ook in dat u als eigenaar uw kat anders leert benaderen.

De volgende gedragsproblemen komen het meest voor, maar kunnen met deskundige begeleiding behandeld worden;

 • Agressie (verschillende vormen)
 • Angst
 • Onzindelijkheid
 • Sproeien
 • Krabben
 • Stress of stereotiep gedrag
 • Verlatingsangst
 • Overmatig aandachtvragend gedrag
 • Pica (eten van oneetbare zaken)
 • Traumatische ervaring
 • Overmatig likgedrag

Maar ook andere gedragsproblemen kunnen behandeld worden.

Werkwijze

Eerst zal ik contact met u opnemen voor een telefonisch intakegesprek. Hierin kan ik beoordelen of een consult nodig is. Voor een consult kom ik bij u op bezoek.

U ontvangt van mij een uitgebreide vragenlijst. Wanneer ik de vragenlijst terug heb ontvangen, neem ik contact met u op om een afspraak te maken. Met de ingevulde vragenlijst ga ik me zo goed mogelijk voorbereiden op het consult.

Tijdens het consult, wordt uw kat geobserveerd. Stel ik nog vragen en beantwoord ik uw vragen. Een consult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Als u na het consult nog vragen heeft, mag u altijd telefonisch of via mail contact met mij opnemen. Na het consult ontvangt u van mij een advies welke precies op u, uw kat, en het probleemgedrag van uw kat is afgestemd. Na het consult krijgt u nog kostenloos 3 maanden nabegeleiding.

Mocht ik tijdens het consult constateren dat uw kat naast een gedragsprobleem ook een lichamelijk probleem heeft, zal ik u adviseren om met uw kat naar de dierenarts te gaan. Immers gedragstherapie alleen, zal dan niet helpen. In samenspraak met uw dierenarts zal het advies afgestemd worden op zijn/haar adviezen en medicatie, wanneer dit nodig is.

Helaas is het beroep Kattengedragstherapeut een ‘vrij beroep’. Dat wil zeggen dat iedereen een praktijk mag beginnen en therapiemethoden mag adviseren. Zolang dit niet ten koste gaat van uw kat en de relatie met uw kat, is hier vrij weinig aan de hand. Het zou vervelend zijn wanneer u betaalt voor een consult, waarvan achteraf blijkt dat de therapie welke geadviseerd is, geen resultaat heeft geleverd of de situatie alleen maar verergerd heeft.

Tarief

Een gedragsconsult kost € 140,=, inclusief BTW, exclusief 19 ct per kilometer reiskostenvergoeding en eventueel parkeerkosten. Dit is inclusief de voorbereiding, en advies waarvan u naderhand een verslag krijgt, en drie maanden nazorg.

Mocht het probleem eenvoudig via mail of telefoon op te lossen zijn, dan geldt er een tarief van € 35,= incl. BTW per advies.