Kattencafé Mispoes(sss)

Of ik een post wil schrijven over het Kattencafé Mispoes, welke Marloes wil gaan openen in ’s-Hertogenbosch… Daar wilde ik toch eerst het mijne van weten. Als gedragsdeskundige staat er maar één ding voorop… Het welzijn van de katten die daar gaan wonen. Heeft Marloes aan alles gedacht om het Kattencafé ‘een kattenparadijs’ te maken? Benieuwd naar elkaars ideeën, hebben we een afspraak gemaakt…

En daar zaten we afgelopen maandag in Café Bolle in Tilburg tegenover elkaar aan een bakkie thee. Marloes vertelde haar idee dat ze, door middel van crowdfunding een flink bedrag bij elkaar wil halen, om zo een aanvang te kunnen maken met haar café. Vanaf het moment dat ze dit bekend heeft gemaakt, staat haar leven min of meer op z’n kop. Allerlei sponsoren die zich al aan hebben gemeld om haar op verschillende manieren te steunen… ze staan te popelen! Kattencafé Mispoes is nu al een hit!
Marloes heeft al allerlei ideeën over de inrichting. Ze heeft haar eerste indrukken mogen opdoen in Thailand, waar ze ook op het idee kwam om zelf een gezellig café te openen. Met veel katten, een piepklein menukaartje en liters thee!

Een café openen voor de doelgroep die zelf geen kat kunnen houden door allerlei redenen, is natuurlijk een geweldig initiatief.
Maar wat vind de kat hiervan? Welke kennis heeft Marloes in huis over katten? Veel katten vinden het namelijk helemaal niet zo leuk om op te treden als ‘verplicht knuffelbeer’ en al helemaal niet voor een vreemde… En is er gedacht aan het tegemoet komen van alle kattengedragingen die een kat vertoont? Aan een goede selectie sociale katten die samen gaan leven? En brandveiligheid? En kunnen de katten ook weg uit de ruimte waar de mensen binnenkomen? En is er gedacht aan een soort van 3D inrichting voor de katten dat ze ook hoog kunnen zitten? En voeding? Een dierenarts? Hygiëne?

Ik weet al niet meer welke vragen ik nog meer heb gesteld. Maar er waren maar een paar dingen waar nog wat verder over nagedacht moest worden…
Ik was gerustgesteld, wat katten betreft heeft Marloes het hart en haar verstand op de juiste plaats.
Voor het aaien van katten komen speciale regels die iedereen uitgelegd krijgt, de katten kunnen volledig hun eigen gang gaan in een ruimte waarin ze zich op verschillende hoogten kunnen begeven. Ze gaat met behulp van een asiel een juiste selectie maken op het sociale karakter van katten. Voor brandveiligheid moet ze zelfs een cursus doen. Over goede voeding hoeft ze zich voorlopig geen zorgen te maken, want dat wordt gesponsord. Aan hygiëne en een dierenarts en zelfs kattenverzekeringen is ook gedacht. En ze heeft nog genoeg andere leuke ideeën!
En als ze er even niet uit komt wat de katten betreft, dan help ik haar gewoon…

Het enige wat Marloes nog nodig heeft, is geld om een goede start te kunnen maken. En alle donaties groot en klein (maar het liefst groot) zijn welkom.
Vind je het leuk om haar te helpen en een donatie te doen, dan help je ook Stichting Dierenlot!

Dus wil jij binnenkort knuffelen en lunchen met een kat op schoot?
Ga dan naar;
www.voorjebuurt.nl/mispoes en doneer!
Je krijgt hiervoor een leuke tegenprestatie, zoals bijvoorbeeld een leuk Mispoes hoodie, T-shirt of canvas tas!

Groetjes,
Deborah.